De gemeente Wisch

http://www.voskotan.com/wisch

wisch@voskotan.com

Voskotan Webservices - Webdesign
Picture

Pleisterplaats 1, Sint Jorisplein Terborg, Cafe restaurant de Roode Leeuw.

Straat oversteken en links het fietspad opgaan, in de richting van Silvolde (Silvoldseweg). U fietst langs het kantongerecht in Terborg en daar schuin tegenover een statige monumentale witte villa. Net uit Terborg vindt u aan de rechterhand de Joodse begraafplaats (tussen de R.K. en de protestantse begraafplaats). Na bord Silvolde de weg oversteken en linksaf slaan, weg naar beneden volgen (Berkenlaan). Eerste weg linksaf (Munstermanstraat). Bij een bocht naar links, weg naar links vervolgen. Spoor over. Voorrangsweg oversteken (voorzichtig). Keppelbroeksdijk tot over het viaduct volgen. Direct na viaduct rechtsaf (Boesvelderdijk). Westendorp infietsen en aan het einde van de weg rechtsaf slaan. Rechts op de hoek is pleisterplaats 2.

Picture

Pleisterplaats 2 (6,9 km), aan de Doetinchemseweg, Pannekoekenhuis Westendorp.

Doetinchemseweg vervolgen. Linksaf de Halseweg op. De eerste onverharde weg (soort grasweg) rechtsaf (Zweerinkdijk), op de boom rechts staat nr. 4. Links over Stubbelderweg en rechtsaf de Zweerinkdijk vervolgen. De verharde weg op. Westelijke Noorderbroekweg links oversteken, over de Stubbelderbrug en rechtsaf Noordelijk Slingerpad op. Dit pad loopt vervolgens over in Zuidelijk Slingerpad. Zelhemseweg oversteken; Hoge weg (links water), helemaal uitrijden tot aan een kruising. Hier rechtsaf, Generaalsweg, richting Heelweg-Oost. .

't Pannekoekhuis

Linksaf onverharde pad (Kattenbrink) op. Dit pad rijdt u helemaal uit, Bosboombroekerweg oversteken en bij een volgende 'splitsing' het linkerpad aanhouden. Aan het eind rechtsaf (bij Rikkers); weg vervolgen tot aan het kruispunt. Linksaf. Eerste zandpad (Landstraat) rechtsaf tot aan pleisterplaats 3

Picture

Pleisterplaats 3 (16 km), Twenteroute Cafe De Radstake, Bosbessen- en zacht fruit bedrijf Te Pas.

Vanuit De Radstake Twenteroute oversteken (pas op; grote drukke weg). Weg vervolgen (Landstraat). Hebt u zin in bosbessen of ander zacht fruit, dan is het leuk om een stukje de Rieteweg op te fietsen. Eerste weg linksaf, Rieteweg. Bij een splitsing linkerweg nemen (Rieteweg). Na 700 m. links is bosbessen- en zachtfruitbedrijf Te Pas gevestigd. Daarna weer terug tot u weer bij het bankje bent, u fietst voorbij 't bankje en slaat links af. Eerste stuk verhard en daarna zandpad. Op de verharde weg slaat u rechtsaf (Veenweg). De tweede grotere weg slaat u rechtsaf (na boerderij nr. 15), de Schippersweg. Bij een T-splitsing slaat u linksaf (Lichtenvoordseweg). De brug en het viaduct over. Rechts van u ligt de Olde Wehme (de oude pastorie). Linksaf Leemscherweg volgen (richting Hofshuus). Rechtdoor en het eerste pad rechtsaf slaan dan kunt u een kijkje nemen op het Hofshuus. Vanuit het Hofshuus weer terug de Leemscherweg op en linksaf de Lichtenvoordseweg weer op. Linksaf de Schoolstraat in, rechtsaf voor de Coop langs, linksaf voor de Coberco. Dan arriveert u op het Kerkplein. Hier vindt u tal van winkels, het gemeentehuis van Wisch en de Ned. herv. kerk. Als u na de kerk links af gaat, komt u bij pleisterplaats 4.

Picture

Pleisterplaats 4 (23 km), Centrum Varsseveld, Cafe restaurant De Ploeg, Bakkerij Heyerman.

boederij

Vanaf De Ploeg het Kerkplein af, een stukje de Dames Jolinkweg op (langs bakkerij Heyerman). Dan rechtsaf Burg. Van De Zandestraat in. Deze weg vervolgen, de grote kruising oversteken en spoor over. Rechtsaf Harterinkdijk. Eerste weg rechtsaf (W.O.-Aaltenseweg). Links liggen de tennisbanen en sportvelden van Varsseveld. Weg vervolgen (Idinkweg).

 Kruising oversteken. Doorrijden tot in Nibbelinkbos, rechtsaf fietspad op. In het bos eerste bospad links afslaan, direct na 't weiland (ruiterroute). In het Idinkbos eerste pad naar links nemen (bij de blauwe pijl op de boom). Op de t-splitsing rechts (bij de blauwe/ gele pijl op de boom). U fietst langs camping Idink, tot op de verharde weg; de Harterinkdijk, hier linksaf. Voor de scherpe bocht rechtsaf zandpad op, Seesinkvloetstraat. Op de Sinderenseweg rechtsaf (bij het huis 'De Kremer'). Na de kerk rechtsaf, Wissinklaan helemaal uitrijden. Op de Kapelweg linksaf. Bij de witte kapel, rechtsaf (Kasteelweg). Aan het einde van de weg bij de t-splitsing rechtsaf (Klein Saleminkdijk). Linksaf met de bocht mee. De weg gaat over in de Geurinkstraat, deze weg helemaal uitrijden. Op de Kapelweg linksaf (t-splitsing). De Kapelweg uitrijden, op de Oude Dinxperlose weg rechtsaf, tot pleisterplaats 5.

Picture

Pleisterplaats 5 (40,7 km), Silvolde, cafe-restaurant 't Molentje, cafe 't Centrum, Herberg Jan.

Bij 't Molentje omhoog de Molenweg op fietsen. Eerste weg rechts nemen, Dr. Bernardstraat, na ongeveer 700m. aan de rechterhand cafe 't Centrum. Vanuit 't Centrum links de markt over vindt u cafe Herberg Jan. Langs Herberg Jan de Ulftseweg op. De eerste weg rechts, voor een kijkje bij de Ned. Herv. kerk., deze is de moeite van het bekijken waard. Voorlangs de ingang van de kerk vindt u een pad waardoor u weer op de Markt terug komt. Op de markt linksaf naar beneden, de Paasberglaan op. Na ongeveer een kilometer ziet u aan de rechterkant het Isala College, qua architectuur de modernste school van Nederland. .

molen

(Iets verder kunt u langs een afslag naar rechts, dit voert langs de tennisbanen en als u direct na de tennisbanen rechtsaf gaat (slalom van palen met prikkeldraad) komt u, langs de kantine, bij het openlucht zwembad uit). Voor het vervolg van de route, op de Paasberglaan doorfietsen tot aan laan Van Wisch (t-kruising). Linksaf ziet u kasteel Wisch aan het einde van de weg liggen, helaas is het niet te bezichtigen. Rechtsaf vervolgen we de route, linksaf het fietspad op, langs het postkantoor. Bij cafe Van Der Eem links Hoofdstraat in. Tegenover de kerk is cafe Onder De Toren, pleisterplaats 6

Picture

Pleisterplaats 6 (43,4 km), Centrum Terborg, cafe-bar Onder de Toren.

Café-Bar Onder De Toren

Eventueel kunt u nu nog aan het einde van de Hoofdstraat links, hier staat de Ned. Herv. kerk. Fietst u de Ettenseweg door dan komt u bij de brug over de Oude IJssel uit. Over de Oude IJssel ligt het dorpje Etten, waar aan de Slingerparallel 'de Heuven' ligt, de oorsprong van kasteel Wisch.

Picture

Terug naar de vorige pagina

HOME pagina

Picture

In samenwerking met ‘BRAND NEW', en IJsselstreek VIZIER.

Copyright © 1998

 
Picture