Over Ons

Voskotan Webdiensten is een klein internetbedrijf dat al sinds 1998 websites maakt en de hosting op eigen servers verzorgt.

Drie vrienden (Vorsterman, Ko en Tan)  werkzaam in de IT hadden als hobby het maken van websites. Op een gegeven moment moesten er ook facturen uitgeschreven worden en zo is Voskotan geboren. In het begin werden de websites in het goedkopere buitenland ondergebracht, maar bij de eerste problemen met de websites en het niet kunnen bereiken van de hosting partij bleek dat dit geen goed idee was.

Toevallig was er net een datacenter in Doetichem geopend en zo is Voskotan zelf in de hosting business gerold. Eerst met één cobalt webserver, maar het werden er al snel meer. De IT kennis kwam goed van pas. Na een korte periode met zijn drieën te zijn geweest zijn Vorsterman en Ko samen verder gegaan. Met Tan is gelukkig nog goed contact.

1997.png

Drie vrienden, Johan, Roy en Axel, werken in de automatisering en prutsen wat aan met het internet. Het begint al gauw druk te worden, naast familie en vrienden hebben ook bedrijven interesse. Toen was het nog echt bijzonder als je een website had en liep je als bedrijf voor. Kunnen we ons nu niet meer voorstellen.

1998.png

De vraag naar websites door bedrijven wordt steeds groter. En om ze een fatsoenlijke factuur te kunnen sturen wordt door Johan, Roy en Axel besloten om een bedrijf te starten. Spannend. De naam wordt snel verzonnen door wat gehussel van de achternamen, alleen bij Vorsterman van Oijen is er wat keus qua letters.
Voskotan Webservices is geboren en zij vestigen zich op Hoofstraat 15 in Terborg. 

2000.jpg

Year2K, de internet bubble is geknapt. Maar Voskotan leeft gewoon nog, het voordeel van een klein bedrijf. Na hosting te hebben geprobeerd in Amerika en Engeland vinden we een datacenter in de buurt, Hubris in Doetinchem. We schaffen onze eerste eigen webserver aan, een cobalt rackserver. Deze eerste server ligt nog op een schap in ons bedrijf als goede herinnering.

2006kl.jpg

De zaken gaan goed en onze tijd kan maar één maal besteed worden. Na goed overleg wordt besloten dat Axel alleen verder gaat met Voskotan. Johan wordt uitgekocht en bedankt voor zijn moeite en inzet. Ook zij blijven vrienden en hebben nu nog bijna dagelijks contact.

2012kl.jpg

Naast inspanning moet er ook tijd zijn voor ontspanning. Bij Voskotan waren altijd al een paar arcade kasten, maar eindelijk lukte het om een flipperkast op de kop te tikken. En flipperkasten zijn net schapen, als er één over de dam is volgen er meer. Vrij snel werden en nog 2 aangeschaft en er wordt ook nu nog dagelijks in het bedrijf geflippeerd op deze 3 kasten.

2014kl.jpg

Er zijn allerlei ontwikkelingen en rages, te veel om op te noemen en te volgen. Maar één ding vinden we erg leuk en besluiten eraan mee te doen, de drones rage. Als één van de eerste experimenteren we met de DJI Phantom Vision+ en maken mooie luchtfoto's en films (met enorm veel bekijks). Helaas door de vele regels en toeloop ligt de drone nu nagenoeg werkeloos naast de gokkast.

2015kl.jpg

Aan alles komt een eind, zo geldt ook voor ons fijne datacenter in Doetinchem. Ineens is er door de eigenaar (Avira Antivirussoftware) besloten dat zij het gehele datacenter voor zichzelf nodig hebben. Na lang zoeken en wikken en wegen vinden we een super locatie in Apeldoorn. Iets verder weg dan Doetinchem, maar een hypermodern, gloednieuw datacenter. Na een zorgvuldige voorbereiding merken onze klanten helemaal niets van onze nachtelijke verhuizing van de servers.